• Skip to content

De Australian Cobberdog

De Australian Cobberdog

Header Right

  • Home
  • Mijn honden
  • Het ras
  • Galerie
  • Info
    • Over mij en mijn visie
    • Wat kost een Australian Cobberdog-pup gemiddeld, wereldwijd?
    • Gezondheidsonderzoeken/MDBA
    • Begeleiding
    • In de media!
    • Is een kruising of bastaard gezonder dan een rashond?
  • Logboek en nieuws
  • Contact
  • Bestellen van voeding of boek!
  • Producten in ontwikkeling!

  • homeslider

Wat kost een Australian Cobberdog-pup gemiddeld?

Honden zijn (algemeen gezien) erg duur geworden, tenminste als men een hond via een betrouwbare professional wil kopen. Dat is eigenlijk ook logisch als je bedenkt hoeveel tijd en geld er zit in het realiseren van gezonde honden, maar ook in de levenslange begeleiding van de pupbaasjes.

Een hond hebben/houden die aan alle eisen voldoet, gezond is en komt met een clear DNA profiel, is kostbaar. Die vind men over het algemeen niet op marktplaats, maar alleen bij vakbekwame professionals. Laten we dat voor eens en voor altijd duidelijk krijgen. Die schaf je niet zomaar aan over 1 nacht ijs.

Vergelijk een Australian Cobberdog-prijs met die van andere rashonden welke minder populair zijn en klik op de link hieronder:

https://top10lijstjes.com/top-10-duurste-hondenrassen

De prijs van een pup (die niet als ouderdier zal worden ingezet) is bij mij vanaf 2021 € 2500, inclusief de aanbetaling uiteraard.

Ouderdieren waarmee voortgeplant mag worden hebben een heel andere waarde, maar die is alleen van toepassing voor professionals die dit ras voortzetten.

De pupprijs is bij ons dit jaar verhoogt door:

  1. De prijzen die andere fokkers hanteren voor mijn foklijnen in het buitenland.
  2. Het tekort aan goede reuen in Europa. Wij hebben dure topreuen moeten aanschaffen om nieuw bloed naar Europa te halen. Daarop hebben we natuurlijk onze pupprijs aangepast.
  3. De btw verhoging.
  4. De diensten die wij tijdens het voor, tussen-, en natraject geven gedurende een hondenleven.
  5. De nieuwe wetten waaraan een kynoloog/voorbrenger van een rashond moet voldoen vanaf 2019, welke ook hoge kosten met zich meebrengen.
  6. Het feit dat een pup in het 21% btw tarief valt. Een pup zou (net als dat bij paarden en andere op te leiden dieren het geval is) in het 6% BTW tarief moeten vallen, juist i. v. m. de opleiding, de voor-, en natrajecten en de levenslange begeleiding. Helaas is dat nog niet zo en worden de kosten wel steeds hoger. De pupprijs moet daarom helaas omhoog dit jaar. Dat is bij de gemiddelde rashond inmiddels al gebeurd. Wij volgen nu ook.

Een ander vaststaand, belangrijk feit is, dat mijn honden inmiddels exclusief zijn geworden. Ze komen uit bijzondere bloedlijnen en zitten hoog in het generatieschema. Onze bloedlijnen zijn op alle fronten goedgekeurd. IC bijvoorbeeld, komt veel voor in de Australian Labradoodle populatie, maar ook bij de Australian Cobberdog zie je het steeds vaker. Onwetendheid van kynologen/voorbrengers heeft dit geproduceerd. Ondanks dat het geen ziekte is en wij deze vacht niet als een nieuwe vacht zien, willen wij die vachten niet in onze bloedlijnen. Onze pups komen van bijzondere ouders en voorouders met een bijzonder karakter, bijna menselijk. De afgelopen 12 jaar, sinds 2009, hebben onze honden geen enkele erfelijke aandoening laten zien bij de pups. Alle verkochte prospect ouderdieren zijn door de jaren heen goedgekeurd.

Ook hun bijzonder ontwikkelde gevoel gaven de ouderdieren door aan de pups. De vachten mijn honden doorgeven zijn perfecte wavy fleece vachten, niet te geloven zo mooi. Dat zie je eigenlijk nooit. Daar zijn we ontzettend trots op en daar werken we natuurlijk ook aan. Daar gaat veel tijd en geld inzitten. Een pup van Van ‘t Morgenland is daarom een bijzonder exemplaar, en dat zie je ook aan zijn/haar voorkomen. In Duitsland zijn alle fokprospects van mij afkomstig. Mijn honden gaan de hele wereld over.

Het restant van de pupprijs moet twee weken voor het ophalen van de pup worden voldaan. Dat gebeurd als de baasjes met zes weken (in overleg) hun pup krijgen toegewezen, nadat ze zijn gechipt, een paspoortje hebben gekregen en de nestinspectie hebben ondergaan. Twee weken daarna, als de pups 8 weken zijn, mogen de pups vervolgens worden opgehaald. Als de pups nog niet aan vertrek toe zijn, mogen ze met 9 of 10 weken naar hun nieuwe baasjes. Pups die naar het buitenland vertrekken, mogen met 16 weken naar hun nieuwe baasjes, na de rabiës vaccin van 12 weken.

Hoe werkt het:

Als u goed heeft nagedacht over de aanschaf van een Australian Cobberdog-pup van `t Morgenland,  kunt u zich aanmelden voor een nest wat in de planning staat. Ik nodig u dan uit voor een gesprekje om met elkaar en met mijn honden kennis te maken. Wij geven tegenwoordig ook 1 x per jaar, vaak tijdens een nieuwjaarswandeling, mensen de gelegenheid om onze honden en hun eigenaren te leren kennen. U kunt zich dan aanmelden voor de wandeling en met baasjes praten die al een hond van ons hebben. Zo kunt u ook veel honden aaien en bekijken. Dat geeft u tevens de gelegenheid om te bezien of u allergisch reageert op een Australian Cobberdog en of u het u een mooie, lieve hond lijkt.

Zodra een nest/dekking is aangekondigd, schrijven wij alleen mensen in die al weten waaraan zij beginnen. Zij kennen het ras, hebben eventuele allergieën al getest en kiezen beslist voor een pup uit een van mijn bloedlijnen. Op dat moment is het helaas (bij ons) niet meer de tijd om u te informeren over het ras, kynoloog, honden bezichtigen etc. Dat weet u dan al. Dit is eenvoudigweg zo omdat wij per nest maar 10 mensen/gezinnen kunnen plaatsen op onze wachtlijst die i.v.m. de lange wachttijden snel volloopt. De lijst blijft in elk geval open voor reserves tot de pups naar hun nieuwe baasjes vertrekken. Dit doen wij omdat er ook wel eens mensen afvallen die elders sneller een pup konden krijgen. Die plaatsen worden dan weer gevuld met de reserveplaatsen.

Als u zich gaat aanmelden voor een pup, bel ik u eerst voor een kennismakingsgesprek, daarna krijgt u een inschrijfformulier van mij toegestuurd. Deze vult u in en stuurt u naar mij terug. Wanneer de aanbetaling van € 250, voor uw pup (let op: dit is geen inschrijfgeld, maar een aanbetaling voor uw pup) bij mij binnen is, staat u officieel op de wachtlijst, in afwachting van uw pup. U wordt dan gezamenlijk met de andere aankomende baasjes van dat nest in een app-groep geplaatst. Daar hebben we de kans om elkaar goed te leren kennen, houd ik u op de hoogte van de ontwikkelingen rond de dekking, bevalling, nestinspecties, ontwikkelingen van de pups etc. en daar kunt u ook met elkaar en met mij praten over al hetgeen u wilt weten. Naderhand wordt deze groep ook vaak gebruikt om met elkaar ervaringen te delen over uw opgroeiende pup, er worden foto`s met elkaar gedeeld en eventueel gezamenlijke wandelingen georganiseerd. Als ik u niet kan helpen aan een pup omdat er bijvoorbeeld te weinig pups zijn geboren, krijgt u per ommegaande uw aanbetaling terug. Heel soms komt het voor dat ik tijdens de wachtperiode toch ondervind dat bepaalde mensen eigenlijk helemaal geen tijd hebben voor een hond of niet goed weten waar zij aan beginnen. Ik behoud mij dan het recht voor het inschrijfgeld terug te storten en in het belang van mens en dier geen pup te plaatsten. U kunt/mag zich natuurlijk ook bedenken. Misschien past het allemaal toch niet zoals u had gepland, een baanwisseling, een onverwachte uitgave, zijn allemaal factoren om misschien toch voor een ander nest te gaan, of er helemaal vanaf te zien.

Heeft u nog vragen? Mail mij dan even via het contactformulier.

All rights reserved © 2010