Laatste nieuws

Nieuws met betrekking tot Improper coats!

AFWIJKENDE VACHTEN!

Lees meer...
Koninklijke puppy`s

In de zomer van 2013, werd bij de Noorse Kroonprins Haakon en Prinses Mette - Marit een nestje Labradoodle-puppy`s geboren.

Lees meer...

           

          Proud to register with

the Master Dog Breeders and Associates 

The MDBA is the global all breeds pure dog breed registry which as a transparent third party registry body is not restricted to only one breed, and which is therefore free of in - house breeder competition and personal agendas. But more than this, we believe that the MDBA is for what is best for the dogs.

De Australian Cobberdog

Wat voor een hond is dat eigenlijk? 

De Australian Cobberdog is een hypoallergene, intuïtieve hond met een niet-verharende vacht, speciaal gefokt voor astmatische en allergische mensen met een hulpvraag.

De Australian Cobberdog is de authentieke, goedgekeurde Australian Labradoodle die voldoet aan alle gestelde eisen om ingeschreven te kunnen worden als rashond bij de MDBA Master Dog Breeders and Associates in Australie. Een selectie van tophonden (dus) waarmee mag worden gefokt. Fokkers van de Australian Cobberdog houden zich aan een strikt fokreglement en zijn voorstander van raserkenning. Om zich zo te kunnen differentiëren van andere verenigingen en fokkers, maar ook om onderscheid te kunnen maken tussen de verschillende honden, hebben zij de nieuwe naam `Australian Cobberdog`aangenomen. 

De Australian Cobberdog is feitelijk de nieuwe, perfecte generatie van de bijzondere, hypoallergene Australian Labradoodle. 

In Nederland zijn slechts 10 fokkers MDBA geregistreerd. De overige fokkers en verenigingen houden vast aan de naam Australian Labradoodle en hebben de grondleggers/founders niet gesteund in het raserkenningsproces. Let wel! De grondleggers van een ras in ontwikkeling zijn de enige personen die de hond kunnen voordragen voor raserkenning, omdat zij o.a. de stamboeken beheren en het dier in ontwikkeling allereerst in eigen land (van oorsprong) moet worden erkend. De Australian Labradoodle/Cobberdog kon worden voorgedragen omdat deze hond aan de drie belangrijke voorwaarden voldeed. Kijk voor meer informatie over een raserkenningsproces bij De Raad van Beheer: www.raadvanbeheer.nl/rashonden/

De nieuwe generatie is naast de hypoallergene eigenschappen (bovenal) getemperd en rustig. De Australian Cobberdog heeft een alom bekend aantrekkelijk en atletisch voorkomen met een uniek gewillig en lief karakter. Een echte goedzak die graag en snel leert! Het ras kent verschillende maten en vachtsoorten in allerlei kleuren. Zijn gemakkelijk te trainen karakter maakt hem super geschikt als hulp-, en therapiehond. Zijn voorkomen doet enigszins denken aan een knuffelbeer. 

De authentieke Australian Cobberdog is overigens beslist geen kruising tussen een Poedel en een Labrador Retriever. Zo begon ooit (25 jaar geleden) slechts zijn ontstaansgeschiedenis. Alle daarop volgende generaties en infusies hebben de Australian Cobberdog gemaakt voor wat hij vandaag de dag is.    

 

© Copyright and design by Australian Cobberdogs van `t Morgenland. You may not distribute, exchange, modify, sell, or transmit anything you copy from this Website, including text, images, photo's, and video, for any purpose.