Laatste nieuws

m.b.t. Improper coats!

AFWIJKENDE VACHTEN!

Lees meer...
Leuk om te weten

KONINGKLIJKE PUPPY`S!

In de zomer van 2013, werd bij de Noorse Kroonprins Haakon en Prinses Mette - Marit een nestje Labradoodle-puppy`s geboren.

Lees meer...

           

          Proud to register with

the Master Dog Breeders and Associates 

The MDBA is the global all breeds pure dog breed registry which as a transparent third party registry body is not restricted to only one breed, and which is therefore free of in - house breeder competition and personal agendas. But more than this, we believe that the MDBA is for what is best for the dogs.

 

De Australian Cobberdog

Wat voor een hond is dat eigenlijk? 

De Australian Cobberdog (voorheen Australian Labradoodle) is een hypoallergene, intuïtieve hond met een niet-verharende vacht, speciaal gefokt voor astmatische en allergische mensen met een hulpvraag.

De Australian Cobberdog is feitelijk de authentieke, goedgekeurde Australian Labradoodle die voldoet aan alle gestelde eisen om ingeschreven te kunnen worden als rashond bij de MDBA Master Dog Breeders and Associates in Australie. Een selectie van tophonden (dus) waarmee mag worden gefokt. Fokkers van de Australian Cobberdog houden zich aan een strikt fokreglement en zijn voorstander van raserkenning. Om zich zo te kunnen differentiëren van andere verenigingen en fokkers, maar ook om onderscheid te kunnen maken tussen de verschillende honden, hebben zij de nieuwe naam `Australian Cobberdog`aangenomen. 

De Australian Cobberdog Kunt u zien als de nieuwe, perfecte generatie van de bijzondere, hypoallergene Australian Labradoodle. 

In Nederland zijn slechts 10 fokkers MDBA geregistreerd. Een aantal daarvan houdt (net als de overige fokkers en verenigingen) nog vast aan de oude naam Australian Labradoodle, of men blijft er een beetje tussenin schommelen. Dat is wel jammer want bedoeld of onbedoeld, is deze opstelling best verwarrend voor de mensen. In een aantal gevallen (bij fokkers die veel nesten produceren) ontstaan deze opstelling logischerwijs  uit angst om toko-en winstverlies- en bij andere i.v.m. een (heel begrijpelijke) aangenomen afwachtende houding. Wijzelf hebben het standpunt ingenomen, dat het enerzijds niet handig is om te zeggen dat we meegaan in naamswijziging en raserkenning, terwijl we dan anderzijds toch de oude naam zouden blijven promoten. 

De grondleggers van een ras in ontwikkeling zijn de enige personen die de hond kunnen voordragen voor raserkenning, omdat zij o.a. de stamboeken beheren en het dier in ontwikkeling allereerst in eigen land (van oorsprong) moet worden erkend. De Australian Labradoodle/Cobberdog kon worden voorgedragen omdat deze hond aan de drie belangrijke voorwaarden voldeed. Kijk voor meer informatie over een raserkenningsproces bij De Raad van Beheer: www.raadvanbeheer.nl/rashonden/

De nieuwe generatie is naast de hypoallergene eigenschappen (bovenal) getemperd en rustig. De Australian Cobberdog heeft een alom bekend aantrekkelijk en atletisch voorkomen met een uniek gewillig en lief karakter. Een echte goedzak die graag en snel leert! Het ras kent verschillende maten en vachtsoorten in allerlei kleuren. Zijn gemakkelijk te trainen karakter maakt hem super geschikt als hulp-, en therapiehond. Zijn voorkomen doet enigszins denken aan een knuffelbeer. 

De Australian Cobberdog is overigens beslist geen kruising tussen een Poedel en een Labrador Retriever. Zo begon ooit (25 jaar geleden) slechts zijn ontstaansgeschiedenis. Alle daarop volgende generaties en infusies hebben de Australian Cobberdog gemaakt voor wat hij vandaag de dag is.    

 

© Copyright and design by Australian Cobberdogs van `t Morgenland. You may not distribute, exchange, modify, sell, or transmit anything you copy from this Website, including text, images, photo's, and video, for any purpose.