Laatste nieuws

m.b.t. Improper coats!

AFWIJKENDE VACHTEN!

Lees meer...
Labradoodle hype???

Moeten we een hype vrezen?

Lees meer...

           

          Proud to register with

the Master Dog Breeders and Associates  

           Australian Cobberdog Club

              Registered MDBA Breeder

 

 

 

                            

Born to serve!

Wat voor een hond is dat eigenlijk? 

De Australian Cobberdog (voorheen Australian Labradoodle) is een hypoallergene, intuïtieve hond met een niet-verharende vacht, speciaal gefokt voor astmatische en allergische mensen met een hulpvraag.

Dat er hypoallergene honden bestaan, wordt (door diegene die beweren dat allergisch zijn tussen de oren zit) weleens tegengesproken. Toch ervaart de grootste groep allergische mensen geen of minder allergische reacties. Hoe dit mogelijk is, is nog niet bewezen. Het is daarom voorlopig een kwestie van zelf uittesten.

De Australian Cobberdog is feitelijk de authentieke, goedgekeurde Australian Labradoodle die voldoet aan alle gestelde eisen om ingeschreven te kunnen worden als rashond bij de MDBA Master Dog Breeders and Associates in Australie. Een selectie van tophonden (dus) waarmee mag worden gefokt. Fokkers van de Australian Cobberdog houden zich aan een strikt fokreglement en zijn voorstander van raserkenning. Om zich zo te kunnen differentiëren van andere verenigingen en fokkers, maar ook om onderscheid te kunnen maken tussen de verschillende honden, hebben zij de nieuwe naam `Australian Cobberdog`aangenomen. 

De Australian Cobberdog Kunt u zien als de nieuwe, perfecte generatie van de bijzondere, hypoallergene Australian Labradoodle. 

De grondleggers van een ras in ontwikkeling zijn de enige personen die de hond kunnen voordragen voor raserkenning, omdat zij o.a. de stamboeken beheren en het dier in ontwikkeling allereerst in eigen land (van oorsprong) moet worden erkend. De Australian Labradoodle/Cobberdog kon worden voorgedragen omdat deze hond aan de drie belangrijke voorwaarden voldeed. Kijk voor meer informatie over een raserkenningsproces bij De Raad van Beheer: www.raadvanbeheer.nl/rashonden/ 

Fokkers, verenigingen enlubs die (ondanks dit proces waarin de hond zich bevind) aangeven voor raserkenning te zijn, maar hier tot op heden niet aan hebben meegewerkt, pronken met het eerste levenswerk (de naam Australian Labradoodle) van de founder die haar genenpoel heeft willen veiligstellen, o.a. middels naamswijziging. Doorgaan onder de naam Australian Labradoodle (de naam die bij de eerste generaties van dit bijzondere ras hoort) en feitelijk de Australian Cobberdog is, is volgens mij niet (echt) uit te leggen! De namen, Australian Labradoodle en Australian Cobberdog, behoren immers toe aan de founders, ongeacht iemands bevindingen over het één of ander. Daar kunnen we nooit omheen!!!

De nieuwe generatie is naast de hypoallergene eigenschappen (bovenal) getemperd en rustig. De Australian Cobberdog heeft een alom bekend aantrekkelijk en atletisch voorkomen met een uniek gewillig en lief karakter. Hij wordt ook wel omschreven als `born to serve`. Een echte goedzak die graag en snel leert! Het ras kent verschillende maten en vachtsoorten in allerlei kleuren. Zijn gemakkelijk te trainen karakter maakt hem super geschikt als hulp-, en therapiehond. Zijn voorkomen doet enigszins denken aan een knuffelbeer. 

De Australian Cobberdog is overigens beslist geen kruising tussen een Poedel en een Labrador Retriever. Zo begon ooit (25 jaar geleden) slechts zijn ontstaansgeschiedenis. Alle daarop volgende generaties en infusies hebben de Australian Cobberdog gemaakt voor wat hij vandaag de dag is.    

 

© Copyright and design by Australian Cobberdogs van `t Morgenland. You may not distribute, exchange, modify, sell, or transmit anything you copy from this Website, including text, images, photo's, and video, for any purpose.