Laatste nieuws

Nieuwe website!

Wij werken momenteel aan een nieuwe website. 

           

          Proud to register with

the Master Dog Breeders and Associates  

           Australian Cobberdog Club

              Registered MDBA Breeder

 

 

 

                            

Het ras

Wat voor een hond is dat eigenlijk? 

De Australian Cobberdog (voorheen Australian Labradoodle) is een hypoallergene, intuïtieve hond met een niet-verharende vacht, speciaal gefokt voor astmatische en allergische mensen met een hulpvraag.

Dat er hypoallergene honden bestaan, wordt (door diegene die beweren dat allergisch zijn tussen de oren zit) weleens tegengesproken. Toch ervaart de grootste groep allergische mensen geen of minder allergische reacties. Hoe dit mogelijk is, is nog niet bewezen. Het is daarom voorlopig een kwestie van zelf uittesten.

De Australian Cobberdog is feitelijk de authentieke, goedgekeurde, Australian Labradoodle (de PURE BREED in ontwikkeling) die voldoet aan alle gestelde eisen om ingeschreven te kunnen worden als rashond bij de MDBA Master Dog Breeders and Associates in Australie. Een selectie van tophonden (dus) waarmee mag worden gefokt. Fokkers van de Australian Cobberdog houden zich aan een strikt fokreglement en zijn voorstander van raserkenning. Om zich zo te kunnen differentiëren van andere verenigingen en fokkers, maar ook om onderscheid te kunnen maken tussen de verschillende honden (erkenning van een nieuw ras in ontwikkeling) hebben zij de nieuwe naam `Australian Cobberdog`aangenomen. 

De Australian Cobberdog Kunt u zien als de nieuwe, perfecte generatie van de bijzondere, hypoallergene Australian Labradoodle. Het eindresultaat van een rashond in ontwikkeling!

De grondleggers van een ras in ontwikkeling zijn de enige personen die de hond kunnen voordragen voor raserkenning omdat zij o.a. de stamboeken beheren en het dier in ontwikkeling allereerst in eigen land (van oorsprong) moet worden erkend. De Australian Labradoodle/Cobberdog kon worden voorgedragen omdat deze hond aan de drie belangrijke voorwaarden voldeed. Kijk voor meer informatie over een raserkenningsproces bij De Raad van Beheer: www.raadvanbeheer.nl/rashonden/ 

De nieuwe generatie is naast de hypoallergene eigenschappen (bovenal) getemperd/veel rustiger en heeft de uiteindelijke, perfecte, losvallende, zijdezachte vacht, die vele malen anders en beter is dan die van de Australian Labradoodle. De Australian Cobberdog heeft een alom bekend aantrekkelijk, atletisch en gracieus voorkomen met een uniek gewillig en lief karakter. Een Cobber in zijn element loopt dansend en soepel-verend naast zijn baas. Hij wordt ook wel omschreven als `born to serve`. Een echte goedzak die graag en snel leert! Een betrouwbare kindervriend, die nooit zal uitvallen of snauwen naar kinderen. Het ras kent verschillende maten en vachtsoorten in allerlei kleuren. Zijn gemakkelijk te trainen karakter maakt hem super geschikt als hulp-, en therapiehond. Zijn voorkomen doet enigszins denken aan een knuffelbeer. 

De Australian Cobberdog is overigens beslist geen kruising tussen een Poedel en een Labrador Retriever. Zo begon ooit (25 jaar geleden) slechts zijn ontstaansgeschiedenis. Alle daarop volgende generaties en infusies hebben de Australian Cobberdog gemaakt voor wat hij vandaag de dag is.    

 

© Copyright and design by Australian Cobberdogs van `t Morgenland. You may not distribute, exchange, modify, sell, or transmit anything you copy from this Website, including text, images, photo's, and video, for any purpose.